מיכל

הוצאות בית משפט/הוצאות עו״ד

שאלה עקרונית. לצורך תביעה אני שוכרת עו״ד ומשלמת לו שכ״ט לפי בקשתו. בנוסף הוא מבקש גם את הוצאות בעת המשפט (או הוצאות עו״ד) אם וכאשר יפסקו זאת לטובתנו בבית משפט. האם זו בקשה לגיטימית? אני צריכה לקחת הלוואות לצורך התביעה כי אין לי יכולת כלכלית לתהליך....האם אפשר לסרב לבקשה כזו? קצת מרגיש לי ״גרידי״ לבקש זאת ממני...אשמח לקבל את חוות דעתך מתוך נסיון. תודה מראש

עו"ד משה אלון

שלום רב, מהשאלה אני מניח שזה קשור לדין האזרחי. יחד עם זאת, מדובר במו"מ בשוק חופשי וכל אחד יכול לקבוע ולהסכים על כל חלוקה שהיא.