אליאור

הגשת תלונה במרמה על הודעה שהאירוע התקיים היום ובפועל האירוע שקרה לפני 3 שנים וחצי

זומנתי למשטרה שהחוקרת טענה שהיא מזמנת אותי לבדוק משהו אך מתברר שהיא זימנה אותי לחקירה ולא כפי שטענה. לפני 3 וחצי שנים היה אירוע בו בת השכן שהייתה אז קטינה וכיום בגירה היא קיללה, הפנתה אצבע משולשת לעברי ולעבר השכן וצילמה אותנו יש לציין שמרגע הגעתי מהעבודה תיעדתי את הכל ע"י הקלטה ואמרתי לה שתרד למטה יש לציין שהקלטה זו שמורה אצלי עד עצם היום הזה. במשטרה טוענים שזהו איום וכששאלתי את החוקרת בחקירה מתי האירוע התקיים ובאיזה שעה ומי הגיש טענה שהיא לא חייבת לומר. לפי מיטב ידיעתי הנני יודע שהיא אמורה לתת פרטים לגבי תאריך האירוע ושעה. כתוצאה מכך נלקחו ממני טביעות אצבעות וצילום. האם המשטרה יכולה לקבל אירוע מלפני 3 שנים וחצי ולחקור עליו ? אם מגיש התלונה טען שתאריך האירוע התבצע כיום ולא לפני 3 שנים כפי שהיה האם זאת תלונת שווא?

עו"ד משה אלון

שלום רב, המשטרה יכולה לחקור עבירות ללא כל הגבלה. אם העבירה התיישנה, לא ניתן יהיה להגיש כתב אישום. זה לא מונע אפשרות לחקור. לגבי העובדה שמגיש התלונה משקר בתאריך, זוהי בהחלט עבירה. אני מציע לשכור את שירותיו של עו"ד פלילי שיסייע לך לסגור את התיק