כוכי

האם חברה הפועלת כחברה בע"מ אך מסרבת למסור ח.פ. שלה זה פלילי בנסיבות הבאות

חברה מסוימת הפועלת כחברה בע"מ ולא רשומה בשם בע"מ בו היא פועלת ברשם החברות, (יש שם ארוך יותר בעמ ברשם החברות שמופיעות בו חלק מאותיות החברה אך זה לא אותו השם) מסרבת למסור למי שנבדק על ידה בועדה רפואית עליונה שהחב' קיימה לגביו, את מספר ח.פ. של החברה ? מי מנכ"ל החברה ועוד.. בגלל מצב זה הנבדק לא יכול להכין ערעור על הועדה הנ"ל ועל תוצריה ,קרי על המסמכים שהועדה הוציאה ובהם קבעה לנבדק קביעות השוללות ממנו זכויות בקרן הפנסיה בה הוא עמית. נציין שהחב' בכוונה מסרבת למסור הפרטים כדי שהנבדק לא ידע כנגד מי לערער ומניין הימים להגשת ערעור יחלוף.גם בגלל שאין לנבדק ישות משפטית שאליה הוא יכול להפנות את הערעור וגם מאחר שזהותה של החברה וישותה המשפטית חיונית ואינטגרלית לחלק מהטענות בערעור שהנבדק רוצה להכין,נמנע מהנבדק מלהכין ערעור וזה מה שהחברה מנסה להשיג. האם ניתן להגיש במשטרה תלונה בגלל שהחברה מסתירה את הישות המשפטית שלה ומסרבת למסור ח.פ. שלה? תודה רבה

עו"ד משה אלון

שלום רב, אני מתקשה למצוא כאן עבירה פלילית. השאלה לא מנוסחת באופן ברור.