שלומי

אי הגשת כתב הגנה ע"י הנתבע בתביעה קטנה

הגשתי תביעה קטנה והתביעה נמסרה לנתבע אישית על ידי עם אישור מסירה וכל מה שצריך. חלפו כבר למעלה מחודשיים והנתבע לא הגיש כתב הגנה למרות שהוא מתבקש לעשות זאת תוך 15 או 30 יום. 3 פעמים פניתי לרשם בתביעות קטנות לתת פס"ד בהיעדר כתב הגנה והוא מסרב לעשות זאת וכותב: דיון במועד שנקבע" דהיינו בעוד כשנה. הבהרתי לו בכתב שמדובר בנתבע נוכל שמשנה את כתובתו מדי פעם במכוון, ועדיין הוא מסרב לתת פס"ד. האם השופטים עצמם לא עומדים מאחורי הדרישות של ביהמ"ש למרות שיש להם שיקול דעת משלהם? מה נותר לי לעשות על מנת לקבל פס"ד בהיעדר הגנה מצד הנתבע?

עו"ד משה אלון

שלום רב, הפורום הנוכחי עוסק בדין הפלילי. שאלתך קשורה לדין האזרחי