איתן שאלה

האם ניתן לתבוע פלילית מי שמגיש תלונות

האם ניתן לתבוע פלילי, או אחר, אדם שמגיש תלונות שווא למשטרה? כידוע יש חוק חובת דווח במקרים של אלימות בסביבה הקרובה. בבנין שלנו יש זוג, שמפריע כל הלילה וישן במשך היום, מאז שהועד העיר לו שהם מעירים את כל הבניין כל לילה, הוא מגיש תלונות שווא נגד שכנים. משמיע למשטרה הקלטות שקריות של צעקות לעזרה בגין סכנת רצח. לגבי הדירות הסמוכות אליהם, המשטרה מגיעה באמצע הלילה, מעירה את כל הבניין, במקרים מסויימים רצו לפרוץ דלת כי השכנים לא התעוררו. וחוזר על עצמו. עד כה, המשטרה לא חקרה את מגיש התלונות, אמרו שהם מחויבים לבוא לכל פניה ולבדוק אותה. בכל המקרים השכנים הוערו תושאלו, נאמר להם שאין כלום לא שמעו כלום לא היה כלום. סגרו את הארועים. ככה זה כל הזמן. מדובר בזוג מתוחכם שמתעלל בשכנים ומנצל את החוק לרעה. האם ניתן לטפל בנושא במידור הפלילי? או אחר.מדועה משטרהה לא קושרת את כל המקרים לכלל הבנה שמשהו מטרטרר אותה סתם.נודה על עצה מעשית.

עו"ד נור רסלאן

איתן שלום רב, במידה וישנה בידיכם ראייה מתאימה כי אכן התלונות שהוגשו הינן שקריות כעולה מהתיאור שלך בפנייה הנ"ל, אזי ניתן לפעול בכמה מישורים: 1. מישור פלילי בדרך של הגשת תלונה במשטרה בגין תלונות כוזבות. 2. מישור אזרחי, בכפוף להוראות חוק איסור לשון הרע. בהצלחה