רונן לוי

האם מותר לי בתור אדם פרטי כעסק להציע שירותי ייעוץ משפטי,

האם מותר לי בתור אדם פרטי כעסק להציע שירותי ייעוץ משפטי, או סיוע משפטי לאנשים פרטיים או שזה עבירה על החוק? (כמובן ואני מצטט שאני לא עורך דין ומודיע ללקוחות שאני לא עורך דין)

עו"ד נור רסלאן

בסעיף 20 לחוק לשכת עורכי הדין קיים איסור למי שאינו עו"ד מלהעניק שירותיים משפטיים לזולת אם הפעולה הנה על דרך עיסוק או בתמורה. נקבע עוד בסעיף הנ"ל כי אין איסור מלהעניק יעוץ משפטי על ידי מי שאיננו עורך דין ובלבד, שאין המדובר בפעולה על דרך העיסוק או בתמורה.