מקרה שקרה- ויכול לקרות לכל אחד
שלום, לפני כשבועיים קרה לי המקרה הבא: בדרכי ללימודים, עצרה לידי מכונית, בתוכה אישה שביקשה עזרה. היא הציגה את עצמה כיעל מקיבוץ גשר הזיו. היא אמרה שהיא בדרכה לעומר, וכשניסתה לתדלק כרטיס האשראי שלה לא עבר. היא שאלה אם אוכל לעזור לה. אני משכתי כסף ונתתי לה 300 ש"ח. היא הודתה לי רבות, והבטיחה שתתקשר אלי עוד באותו הערב לקבל את הכתובת. היא לקחה את המס' פלאפון שלי וחייגה כשהייתי לידה. שמרתי את המספר והמשכתי לדרכי. בהמשך היום, חשבתי על זה עוד קצת וכמה פרטים בסיפור לא ממש הסתדרו לי, התחלתי לחשוד. למחרת כשהתקשרתי הפל' היה סגור. נכנסתי לגוגל וחשכו עיניי. הבחורה עוקצת אנשים על ימין ועל שמאל! מדובר בנרקומנית שיטתית, שמספרת לכולם את אותו הסיפור. היא משכנעת ביותר והמון אנשים נפלו בפח. הסיפור הזה מתגלגל החל מינואר, כלומר שישה חודשים. משטרת ישראל יודעת על כך, הוגשו נגדה כמה וכמה תלונות, יש את מספר הטלפון שלה, את השם ועדיין לא הצליחו לעשות עם זה כלום. או יותר נכון, אחד ממשתפי הפורום כתב שהתיק נגדה נסגר "מחוסר עניין הציבור". שאלתי היא כזו, האם יש כאן עבירה משפטית כלשהי? כי האישה הזו לוקחת מהמון אנשים כסף במרמה! למרות שנותנים לה את הכסף מרצונם האישי. אם כן, מה ניתן לעשות? לגשת גם להגיש תלונה במשטרה? יש לי תחושה שהסיפור הזה ימשיך לקרות לעוד המון אנשים, ואני מאוד רוצה לעצור את זה... תודה.
שאלות נפוצות:
מיטל ש