גניבת מכשיר סלולרי
שלום רב, לפני כמס' ימים הסתובבתי באחת החניות הבגדים בקניון דיזינגוף שבתל-אביב כשלפתע נגנב מתיקי האישי מכשיר הסלולרי.לאחר דקות אחדות גיליתי את הגנבה ומיד התקשרתי לחברת הסלולר לחסום את השיחות,במהלך שיחתי עם שירות הלקוחות של חברת הסלולר עידכנה אותי הנציגה לגביי שיחות שהוצאו מהטלפון הנייד בדקות שבהן הטלפון נגנב.לאחר מכן התקשרתי במיידית למשטרה ועדכנתי אותה במתרחש,המשטרה הצליחה לאתר את הנער שאיתו יצרו קשר בעת המכשיר אינו היה ברשותי והביאו אותו למעצר בתחנת המשטרה. מאון לאון הגעתי לתחנת המשטרה להגיש את התלונה,והשוטרים עידכנו אותי שמדובר בקטין והליך הגשת התלונה ייקח קצת יותר זמן מהרגיל, מאחר והוא קטין וצריך לאתר את ההורים.אכן באותו הלילה הגשתי את התלונה נגד הנער שהתגלה כקטין בן 17.5 והוא עוקב לחקירה.יומיים לאחר מכן התקשרתי לברר אם יש התפתחויות בחקירה והתברר שחברתו של הנער (היא גם כן קטינה) גנבה את המכשיר,נלחצה מהמשטרה ולטענתה זרקה את המכשיר לפח.לאחר שיחה עם החוקר הוא טען שאין אמת בדבריה משום שהוא שלח שוטרים לחפש בפחים וטלפון מסוג כזה לא זורקים.אולם מאחר ומדובר בקטינה הוא נאלץ להעביר את התיק למחלקת הנוער ולהזמין את הנערה לחקירה עם אמה. חשוב לציין שמדובר בפלאפון יקר ערך והקטינה נמצאה אשמה בגנבה משום שהודתה שהיא זרקה את הנייד.כרגע אני משתמשת בטלפון חלופי אך עדיין משלמת המון הוצאות על הטלפון שנגנב,וככל יום שעובר הסיכויים קטנים לאתר אותו כי המשטרה לא מזמינה את הבחורה לחקירה. לסיכום יש לי מס' שאלות: 1.מהו פרק הזמן שמחוייבת המשטרה להזמין קטין לחקירה לאחר הגשת התלונה?(במקרה ודאי שהקטינה נמצאה אשמה) 2.נניח והמשטרה רואה לנכון לסגור את התיק "מחוסר ראיות" (למרות שהיא נמצאה אשמה) האם יש לי זכות לתבוע את הנערה/ההורים ולקבל את פרטיה לצורך הגשת תביעה?(למרות שמדובר בקטינה) אשמח אם תענו לי בהקדם תודה ובברכה, שני.
שאלות נפוצות:
מיטל ש