לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

סחיטה או לא?

היי דבר ראשון רציתי להודות לכם על השירות הנפלא , האתר והפורום ממש נותנים יד ועזרה שצריך :) יש לי 2 מקרים שהייתי רוצה לקבל את חוות דעתם האם מתבצעת בהם עבירה או לא : 1. בשנים האחרונות אני עוסק רבות בתחום התכנות ובפרט בתחום האיטרנט , במהלך השנים רכשתי ידע מאוד מקיף בתחום אבטחת מידע, לפעמים אני נתקל באתרים עם חומר מאוד רגיש (שהחומר עצמו מותר לצפייה רק לבעלי הרשאות מיוחדות)אבל לצערי האתרים עצמם אינם מאובטחים כראוי ובשל פירצות שונות הקיימות במערכת\באתר יכולים אנשים זרים לנצל זאת ולקבל גישה מלאים לתכנים. האם במקרה כזה מותר לי לפנות לבעל האתר\חברה ולהגיד שיש להם פירצת אבטחה שדרכה יכול חומר רגיש להיות נגיש לכולם ובתמורה לחשיפת הפירצה לבקש סכום כסף ? האם זה נחשב כסחיטה ? או שמתבצעת פה עבירה אחרת ? 2. מקרה דומה קצת אחר : נניח שאני יודע על אדם מסויים שמחזיק בחומרים (קבצים כוו') השייכים לחברה פלונית במחשבו האישי באישור החברה , ואותו אדם משתף קבצים אלו לכלל הציבור (בין שהוא יודע על כך ובין שלא) לדוגמא : ישנם תוכנות רבות לשיתוף קבצים ברשת האינטרנט כדוגמת אימיול (חמור) שבה אנשים בוחרים תיקיות כדי לשתף עם שאר האנשים שבגולשים באינטרנט ואותו האדם שהגדרנו למעלה בטעות משתף גם את תיקית המסמכים שלו שבתוכה נמצאים גם מסמכי החברה , האם במקרה כזה מותר לי לפנות לחברה ולהתריע שמסמכים שלה ניתנים בקלות ובחופשיות לכלל הציבור ובתמורה לחשיפת המידע (היכן החומר דולף) לבקש תמורה כספית ? האם זה נחשב כסחיטה ? או שמתבצעת פה עבירה כלשהי ? סליחה שזה יצא קצת ארוך תודה מראש על העזרה שי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי