משפטי– זאפ
משפטיפורומיםפליליתסקיר בשירות מבחן/חומרת ענישה

מנהלי הפורום

עו"ד גולן אהרון

עו"ד גולן אהרון

עו"ד גולן אהרון שותף ומייסד משרד עורכי דין ונוטריון אהרון ושות', בוגר תואר ראשון במשפטים (LL.B) ובוגר החטיבה למשפט פלילי וקרימינולוגיה. ניסיונו העשיר שנצבר בייצוג בבתי משפט בערכאות השונות ובתחנות המשטרה השונות כסנגור פרטי, מהווה יתרון משמעותי בליווי וייצוג חשודים, נאשמים ונפגעי עבירה.

0779968224
חזרה לפורום

תסקיר בשירות מבחן/חומרת ענישה

אוב
אובד עצות

שלום רב. אני סטודנט ואדם נורמאטיבי בן 26,עובד ואף בעל רקע התנדבותי רחב, לאחרונה הורשעתי בעבירת הריגה + נהיגה בשכרות. לא היה לי עבר פלילי/תעבורתי קודם. כבר בתחילת הדרך רציתי להגיע לעסקת טיעון אך שוכנעתי על ידי הורי וסנגורי כי יש על מה להילחם וכך עשיתי. לצערי הרב בית המשפט הרשיע אותי בעבירות המיוחסות לי, בית המשפט הסכים לבקשת סנגורי והפנה אותי לשירות המבחן, זאת למרות התנגדות התביעה (הרי אינני קטין, ולא הודאתי במיוחס לי). אציין כי אני סובל מגיל ילדות מתסמונת/מחלה נוירולוגית המקשה את חיי מאוד,וללא ספק מדובר בבעיה שמחמירה מאוד במצבי לחץ ומתח נפשי, במהלך השנים טופלתי ע"י נוירולוגים ופסיכולוג כולל טיפול תרופתי (עד כשנתיים לפני התאונה). שאלתי אליך היא: 1)מה משמעות ההתסקיר, מה כוחו ומנסיונך במקרים דומים מהי החשיבות שבית המשפט מייחס לתסקיר? 2) האם ישנו תקדים/ סיכוי להימנעות מעונש מאסר בפועל בעבירה של הריגה? או לחילופין מאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות? 3)אני חלילה לא מתנער מההשלכות הקשות של התאונה אך אציין כי המנוח היה אדם מבוגר מאוד, האם יש לגילו המבוגר משמעות נוספת? כשפגיעה הרי בילד יש החמרה בפסיקה... תודה מראש וגמר חתימה טובה.