עבודות שירות
יש לי בתאריך 1.11.12 דיון של טיעונים לעונש במשפט שלי.. ובשבוע שעבר הקצינת מבחן הודיעה לי שהיא תמליץ על עבודות שירות.. בינתיים הייתי רק בשירות מבחן.. לא בשום מקום אחר נוסף. השאלה שלי... במידה והשופט יסכים לעונש של עבודות שירות.. איך זה הולך? הוא קודם שומע טיעונים לעונש ואז שולח אותי לממונה על עבודות שירות? או קודם שולח אותי לממונה ורק אז יש דיון של טיעונים לעונש..? בכל מקרה, השאלה שלי- התהליך של הממונה לעבודות שירות.. שעושים לי תסקיר ובודקים אם אני מתאים לעבודות שירות.. זה תהליך ארוך כמו שהיה לי עם השירות מבחן, או שזה תהליך קצר שלא לוקח הרבה זמן? אם הדיון שלי כרגע ב-1.11, והשופט בסוף ייתן לי עונש של עבודות שירות.. מתי בערך אני אתחיל בפועל את העבודות שירות? באיזה חודש בערך? (אני לא מצפה לקבל תשובה מדוייקת, כי ברור לי שאין פה תשובה מדוייקת.. רק רוצה בערך ההערכה באיזה חודש אני אתחיל בפועל את העבודות שירות)
שלום במידה ובית המשפט שוקל להטיל עבודות שירות יפנה את הנאשם לממונה על ע״ש על מנת לקבל חוו״ד לגבי כשירות הנאשם לבצע ע״ש וכן מיקום ומועד אפשרי לתחילת העבודות. הפנייה כזו יכול ותעשה לפני או אחרי טעונים לעונש בהתאם לשקול השופט והצורך שלו בחוו״ד ממונה. בדיקת הכשירות הנה לרוב בפגישה אחת אליה יש להביא אשור רפואי בין השאר. הפגישה כוללת ראיון ולעתים בדיקות שתן לאיתור סמים. מועד תחילת העבודות תלוי במקום שנבחר לבצוע העבודות והמועד הדיון ובדרך כלל יהיה מספר שבועות לאחר הדיון האחרון. שנה טובה
שאלות נפוצות:
מיטל ש