לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

עבירה כלשהי (לא ניתן לפרט בכותרת)

שלום לכם , רציתי לשאול ,שני גרסאות של שאלה: הסיפור הוא:.אני מעוניין לקנות מוצר חמשלי X ואין לי דרך להגיעה לחנות והחנות לא עושה משלוחים.(אנחנו ערים רחוקות מאוד אחת מהשניה) שאלה ראשונה : במידה ושלמתי לחנות על המוצר ,וכל מה שצריך זה להגיעה לאסוף אותו מהחנות ,במידה ואני נעזר במישהו (זר) שדברתי איתו באיזה פורום קהלתי . אני נעזר בו בכך שהוא יאסוף את המוצר מהחנות וישלח לי בדואר את המוצר. במידה ואותו אחד ,לקח את המוצר לעצמו ,(גניבה ) ולא שלח עליי . א.מה עליי לעשות והאם המוצר/הכסף יוחזר? ב.האם זו עבירה פלילית חמורה שניתן לשבת מאחורי הסורגים ? כדי להזהיר אותו אם יש לו כיוון מחשבה כזה . ג.אני מתכוון על הפעולה הזאת סיכמנו שאני משלום לו סכום סמילי +עלות המשלוח.. אבל האם זה משנה גם האם במידה ולא סכמנו על תשלום והוא נטו מכוונה לעזור ,אבל לוקח את המוצר לעצמו? גרסא שניה לשאלה: אני מעביר לו כסף לחשבון הבנק שלו בהעברה בנקאית והוא צריך לרכוש את המוצר בחנות . אך במידה והוא לקח את הכסף לעצמו , א.מה עליי לעשות והאם הכסף יוחזר? ב.האם זו עבירה פלילית חמורה שניתן לשבת מאחורי הסורגים ? כדי להזהיר אותו אם יש לו כיוון מחשבה כזה . ג.אני מתכוון על הפעולה הזאת סיכמנו שאני משלום לו סכום סמילי +עלות המשלוח.. אבל האם זה משנה גם האם במידה ולא סכמנו על תשלום והוא נטו מכוונה לעזור ,אבל לוקח את הכסף לעצמו? ד.האם פעולת גניבת כסף ,יותר חמורה מגניבת המוצר , הערה :הסכום כמעט 5 אף שקל חשוב לי להבהיר ,אני לא רואה בכוונות של אותו אחד לבצע גניבה מסוג זה או אחרת , פשוט אני רק רוצה לדעת , האם אני יהיה מוגן במקרה שכזה , או שאני יכול לשכוח מהכסף וגם המוצר כי זה לא יחזור עליי. יש שני אנשים שהסכימו לעזור לי בזה האחד נער מתחת ל18 השני בוגר 20 +. תודה על התשובה מראש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי