לא להגיע לחקירה?
שלום, אני שואלת בקשר לקרוב משפחה, הוא מזמן לא בבית והמשטרה לא יודעת איפה הוא נמצא..הוא הוזמן לחקירה אלף פעמים (כמובן הגיעו לבית שלו ונתנו הזמנות לקרובי משפחה שלו) והוא פשוט לא הולך ולא יוצר קשר עם המשטרה והם לא יודעים איפה הוא בכלל והחשד זה שיש טביעות אצבע על נשק שהמשטרה מצאה והמשטרה אומרת שזה טביעות אצבע שלו, השאלה שלי היא מה קורה כשעובר זמן ארוך והבן אדם פשוט לא מגיע לחקירה אך מדובר בטביעות אצבע? האם התיק תפור לחלוטין כלומר אין מנוס אלא להרשיע או למאסר? ומה קורה כשאדם פשוט לא מגיע וגם כמוציאים צווי הבאה וכו' הם לא מצליחים לאתר אותו ,, מה קורה בעניין הזה ?
חן שלום, ראשית, על פניו אין חובה להתייצב לחקירה, אולם, מרגע שהמשטרה מחפשת אחר חשוד ויכולה אף להוציא צו מעצר, מרוץ ההתיישנות נעצר ומתחיל כל פעם מחדש מפעולת החקירה האחרונה. לכן כל פעולה משטרתית כגון: ביצוע צו הבאה ואפילו שיחת טלפון שמיד לאחריה רושם השוטר מזכר הינה פעולת חקירה. כך שבסופו של דבר אי הגעה לחקירה משטרתית מאריכה את התקופה שבה ניתן לחקור ולהגיש את כתב האישום באם ימצאו ראיות מספיקות לכך. בנוסף לכך, במידה וקרוב משפחתך ייעצר בקרוב למשטרה תהיה סיבה טובה לבקש הארכת מעצרו לצורך המשך חקירה בשל ניסיונות התחמקותו. שנית, טביעת אצבע היא בהחלט ראיה בעלת משקל משמעותי, ואולם, אינה חזות הכל והיו אף מקרים שבהם לא הוגשו כתבי אישום או שנאשמים זוכו למרות הימצאות טביעת האצבע. אני הייתי ממליצה לקרוב משפחתך לקבל ייעוץ משפטי מסודר בטרם חקירתו ע"י עו"ד. בברכה, גלית בש, עו"ד
תודדה רבה
שאלות נפוצות:
מיטל ש