לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסי

קבלת העתק הכרעת/גזר דין

שלום, רוכב קטנוע היה מעורב שלא באשמתו בתאונת דרכים. לקטנוע נגרם עפ"י חווד שמאי "אובדן מוחלט". כנגד הנהג הפוגע הוגש כתב אישום ואף ניתנה הכרעת דין/גזר דין. רוכב הקטנוע מבקש להגיש תביעה אזרחית על אובדן קטנועו. כיצד ניתן לקבל העתק מהכרעת הדין/גזר הדין בתיק הפלילי לצורך שילובו בתביעה האזרחי? תודה, אסי

עו"ד גלית בש

כתב האישום מנוסח בהתאם לחומר החקירה המצוי בידי רשות התביעה הרלוונטית (תביעה/ פרקליטות), במהלך ניהול ההוכחות במשפט הפלילי צריכה רשות התביעה להוכיח את כל הנטען בכתב האישום מעבר לכל ספק סביר. ישנן שלוש אפשרויות לתיקון כתב האישום: 1. טענות מקדמיות- לפני השלב שבו הנאשם משיב לכתב האישום (מודה/לא מודה)- שם אפשר לטעון טענות שונות לגבי מבנה כתב האישום. 2. הליך הוכחות- במידה והמשפט מתנהל עד הסוף, בית המשפט יכול לקבוע שהעובדות הנטענות או חלקן לא הוכחו בפניו ולזכות את הנאשם מכל העבירות המיוחסות לו או מחלקן. 3. הסדר טיעון- מתקיימת פגישה בין הסנגור לרשות התביעה והצדדים מסכימים על תיקונים שיעשו בכתב האישום ועל העונש. ישנן מקרים, שמסכימים רק על אחד התיקונים.

אסי

עו"ד בש היקרה, נראה שאין קשר בין השאלה לתשובתך המלומדת. אשמח לקבל התייחסות לשאלתי. תודה, אסי

עו״ד גלית בש

העתק מפסק הדין (הכרעת דין וגזר דין) ניתן לקבל באמצעות פניה לביהמ״ש שנתן את פסק או הדין או לפנות למדור תביעות שהגיש את כתב האישום כמתלונן שהיה בצד בתיק.

עו"ד גלית בש

אסי שלום, ככלל, פסק דין פלילי לא משמש ראיה במשפט אזרחי. לכלל זה נקבעו חריגים והם: 1. ניתן להשתמש בממצאים שעל פיהם קבע בית המשפט בהכרעת הדין שהנאשם יורשע- לא גז"ד! אם הנאשם לא מורשע, לא ניתן להגיש (בפנייתך טענת כי יש גזר דין, לכן אני מניח שהאדם הורשע) 2. על פסק הדין להיות חלוט- חלף המועד לערער על הכרעת הדין ועל גזר הדין (45 ימים מיום שניתן). 3. זהות המבקש להגיש את פסק הדין הפלילי לערכאה אזרחית- בפנייתך, צוין שהתביעה האזרחית מוגשת מצד רוכב האופנוע שנפגע נגד הנהג הפוגע שהורשע, לכן ניתן להגיש להגיש את פסק הדין לפי זהותו. אם התנאים שלעיל מתקיימים, ניתן להגיש את פסק הדין הפלילי בתביעה האזרחית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי