אישום, קבלת דבר במרמה.
שבת שלום, לפני כשנתיים קניתי מאפיה והעסקה בוטלה, בעל המאפיה החזיר לי את הכסף ב5 צקים כל צק 11 אלף. 4 צקים עברו, את הצק האחרון בני ביקש ממני כדי לעזור לבוס שלו ואמר שמספר ימים לפני פרעון הצק אקבל את הכסף. מספר ימים לפני פרעון הצק בני אמר לי שקרה משהו עם הצק ואבקש צק אחר. שלחתי לבעל הצק הודעה ובה כתבתי כי כיבסתי את הצק - אושמד- בעל הצק נתן לי צק חדש. יומיים לאחר מועד הפרעון הפקדתי את הצק והתברר לי כי בוטל מכוון שהצק הקודם כן נפדה. זומנתי למשטרה ונחקרתי על קבלת דבר במרמה. את הצק שניתן לי החזרתי לשוטר. בפועל התברר שבצק המקורי נקנו רהיטים למשפחת חמו של בני. חמו של בני נחקר ואמר שבני נתן לו. החלטתי לא לעשות מאום מכוון שחמו של בני הבטיח כי יחזיר לי את הכסף מה שלא קרה. היום לאחר שנתיים קיבלתי מכתב מהפרקליטות שבו נכתב כי הם מוכנים להגיע עימי להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט בתנאי שהודה בעובדות- קבלת דבר במרמה. אשלם 2000 ש״ח לקופת האוצר ו3000 אלף לנפגע. גם לא קיבלתי את כספי ובנוסף כבונוס קיבלתי תביעה פלילית. האם יש באפשרותי לעשות משהו?
ספיר שלום, אני מבינה את הסיטואציה הקשה אליה נקלעת, על בסיס הנתונים בפנייתך. נכון היה להיוועץ בעו"ד בטרם נחקרת במשטרה, על מנת לאמת את "גלגול" השיק, כמתואר בפנייתך. לאור הודעת הפרקליטות, אין ספק שנכון יהא להיעזר בשירותיו של עו"ד פלילי, שיוכל להיפגש עם הפרקליטות ולהעלות את טענותייך בפניה ובפירוט. יכול להיות, שלאחר היוועצות יוחלט שיש מקום לגשת עם התיק לבית המשפט על מנת להוכיח את טענותייך.
שאלות נפוצות:
מיטל ש