אורן

בדיקת מעבדה חריגה לתקרה+סגרגציה קשה בעמודים

שלום לכולם: אני נמצא בשלב השלד בבנית בית פרטי וקיבלתי הודעה מחברת בדיקת בטונים כי כל שלושת הבדיקות שנילקחו ביציקת התיקרה חריגים מאוד, מדובר בתוצאה של 12 מגה פסקל אחרי שבוע שאמור להיות בפועל באיזור ה23-26 (בדיקה סופית לאחר 28 יום צריכה להיות לפחות 33). כמו כן ברוב העמודים התגלתה סגרגציה קשה מאוג עד כדי חורים העוברים מצד לצד בחלק התחתון של העמודים כמטר מהריצפה. אני אובד עצות והמהנדס אמר כי יש לחכות עד 28 יום כדי לראות תוצאות מדוייקות, ואם כן נבצע חיזוק למבנה ושיקום בטונים לעמודים. השאלה שלי מה עליי לעשות? שילמתי ממיטב כספי לבנית השלד וכבר עכשיו אני מקבל או אקבל לאחר תיקונים בית "יד שניה" מתוקן.האם אני יכול לדרוש פירוק התקרה? האם כדאי להביא מהנדס נטראלי שיחליט כי יש להרוס את המבנה? אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית או המלצות, וכן עו"ד טוב לליווי התהליך .

חיים מן, עו"ד ומגשר

אורן שלום, אתה התקשרת עם איש מקצוע על מנת שזה יספק לך שירות ומוצר. על פניו, נראה ש"המוצר" שסופק לך אינו המוצר שהזמנת מבחינת רמתו, איכותו ותכונותיו. זוהי הפרה של התחייבות חוזית שניתנה לך על ידי הקבלן הבונה. במצב הדברים הזה עומדות לפניך כמה אפשרויות על פי החוק. אתה יכול לבקש אכיפה של ההסכם ביניכם ותביעה לפיצוי בגין הפרתו ובגין כל נזק שנגרם ושייגרם לך (במידה ויישאר נזק קבוע כלשהו). אתה יכול לפנות לבית משפט ולבקש ביטול ההסכם, החזרת המצב לקדמותו, השבת הכספים ששולמו על ידך ותביעה לפיצויי בגין הפרה זו והנזקים שנגרמו לך. מתוך התיאור שנתת אין אפשרות לתת תשובה חד-משמעת לכאן ולכאן. העניין יוכל להסתיים בהסכמה עם הקבלן במידה ותגיעו להסכמה על מנגנון לפתרון העניין (כגון מינוי מהנדס מוסכם שיפקח מעתה ואילך על כל העבודות, לרבות על תיקון הפגמים והליקויים (ככל שניתן לתקנם) או על החלפתם. אפשרות נוספת - שמסלול דומה יתרחש בפיקוחו של בית המשפט. על כל פנים - נראה שבחירתך להיות מיוצג על ידי עו"ד בתחום היא בחירה נבונה בנסיבות. אתה מוזמן להתקשר למשרדי לייעוץ נוסף. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777