יהודה

סדק בקיר - שאלה בנוגע לאחריות הקבלן

שלום רב רכשתי דירה חדשה וקיבלתי את המפתחות לדירה ב31.11.2010 השבוע גיליתי סדק צר מאוד באורך שך כ חצי מטר באחד הקירות(לדעתי זה סדק בטיח ) פניתי לקבלן לצורך תיקון והופתעתי כשאמר שהאחריות לסדקים שאינם עוברים היא לאורך שנתיים ולכן לא יתקנו שאלתי היא 1.האם זה נכון? 2.האם סדק "רגיל" נכלל תחת הסעיף "כל אי התאמה אחרת שאינה אי התאמה יסודית"? אם לא תחת איזה סעיף נכלל. 3.האם אין "ערבוב" של מושגים? הקבלן התייחס לאחריות של שנתיים בעוד שקראתי שהאחריות היא לשלוש שנים, והוא גם לא התייחס לתקופת הבדק הקבועה בחוק אודה לתשובותיכם.

חיים מן, עו"ד ומגשר

יהודה שלום, התיקון החמישי לחוק המכר נכנס לתוקף ביום 6.4.2011, בקצרה - תיקון זה הגדיל את אחריות הקבלן כלפי הלקוח. ואולם, בהתאם להוראת סעיף 11 לחוק: 11. (א) הוראות חוק זה לא יחולו – (1) על דירה בבנין שבנייתו נסתיימה לפני תחילתו של חוק זה; (2) על דירה שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של חוק זה. לפי התיאור שלך, הוראה זו חלה על המקרה שלך, ולפיכך, חל החוק הקודם לפני התיקון. אשר לשאלתך, יש לבדוק את הנזק הנטען (מומלץ עם איש מקצוע בתחום) על מנת שניתן יהיה להגדירו נכון מול ההגדרות השונות של נזקים, ליקויים ואי-התאמות שקבועות בחוק ובהסכם ביניכם. ממליץ שתפנה לעו"ד שמתמחה בתחום על מנת לקבל תשובה מוסמכת לנזק המסוים מול המערכת החוזית והחוקית המתייחס להסכם זה. בהצלחה חיים מן, עו"ד