יובל

תחולת חוק המכר דירות על קבלן מפתח הנותן לי שרותי בנייה על מגרש שלי

שלום רב האם החוק חל במקרה כאמור? במידה וכן, האם יש שינויים בתחולה או התנאים של החוק ממקרה שרכשתי דירה בקבלן ולא שרותי בנייה על מגרש שלי. במידה ולא, האם ניתן להחיל , בהסכם בין הצדדים, את תחולת החוק על התקשרות עם קבלן מפתח שנותן לי שרותי בנייה - והקבלן לא יתנער מכך בסופו של יום? תודה

חיים מן, עו"ד ומגשר

יובל שלום חוק המכר (דירות) לא חל על בנייה פרטית שאתה מבצע לעצמך ולמגוריך על המגרש שלך. כמו שציינת אין שום בעיה מבחינתך להחיל את הוראות החוק על מערכת היחסים שאתה יוצר עם הקבלן המבצע. מערכת היחסים הזאת מוגדרת בהסכם ההתקשרות ביניכם ושם הדברים צריכים לבוא לידי ביטוי. לשאלה אם הקבלן יתנער מהתחייבויותיו או לא אין אפשרות לתת מענה מוחלט, מענה חלקי יכול להינתן בבניית מערכת נכונה של הוראות ותמריצים בהסכם ההתקשרות. מומלץ בחום לערוך הסכם שכזה עם עו"ד שמתמחה בתחום. נשמח לעמוד לשירותך בנושא. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777