איריס ויצמן

רטיבות מיתחת לריצוף בית קרקע

שלום אני גרה בבית מעל 5 שנים בית שחדש שנקנה מקבלן הבאתי שני בודקים שטענו כי חדירת המים היא מהגשמים מכיוון שבשטח הבית שלי הכי נמוך מבין הביתים בסיבבה ולא קיים איטום כל שהוא מאז שרכשתי את הבית אנו סובלים מקירות מתקלפים ריח של טחב וקצף עולה מחריצי הריצוף פנינו לעו"ד שהעלה תביעה שכוללת 2 חוות דעת של בודקים מוסמכים ותמונות הבית כולל בדיקת אימפרא שיש רטיבות מתחת לכל הבית כאשר הגשנו לבית משפט שלחו בודק מטעם בית משפט שטען שהסיבה לרטיבות הוא שעשינו מסביב לכל הבית שבילים מביטון ולא התייחס למראה הבית שנראה חמור. שאלתי האם לאחר ששלחו בודק מטעם בית משפט שלא עשה בדיקה מעמיקה כמו הבודקים האחרים אלא רק מדד שיפועים וצייר תרשים .... שאלתי האם אני אמורה לוותר לאור זה שבודק מטעם בית משפט טען אחרת ולאור הממצאים בביתי שמראים על חטיבות חמורה ?? אודה לך אם תיתן לי כיוון איך להמשיך? תודה רבה איריס

חיים מן, עו"ד ומגשר

איריס שלום, את שואלת למעשה - מה ניתן לעשות בהליך משפטי אחרי שבית המשפט מינה מומחה מטעמו, וחווה"ד של המומחה מטעם ביהמ"ש, אינה תואמת את חוות הדעת שלך ועבודתו לא נראית רצינית. ובכן איריס, המצב שאת מתארת קורה לא פעם בהליכים משפטיים. משמינה ביהמ"ש מומחה מטעמנו, נטיית ביהמ"ש היא לקבל את חוות הדעת של המומחה "שלו"... ואולם,.. לך עדיין שמורה הזכות לחקור את המומחה מטעם ביהמ"ש על חוות דעתו. המלצתי החמה היא שתציגי למומחים מטעמך את חוות הדעת שנתן המומחה מטעם ביהמ"ש ותבקשי משניהם להכין את עורך הדין שלך לחקירת המומחה מטעם ביהמ"ש על חוות דעתו. הסביר הוא שלכל אחד מהמומחים שלקחת יהיה מה לומר על חוות הדעת של המומחה ביחד עם המוטיבציה להגן על חוות הדעת שניתנה על ידו. זה צריך לצייד אותך במספיק צידה לדרך בחקירת המומחה מטעם ביהמ"ש. את כל ההליכים האלה ולניהול יעיל של החקירות הנגדיות מומלץ בחום להיעזר בעורך דין שמתמחה בתחום ושמתמחה בייצוג וחקירת עדים בבימ"ש. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777