פלונית

יום מסירת הדירה עפי החוזה

יש לי שאלה. רכשתי דירה. בחוזה נרשם כי הדירה תימסר לי ב - 31.8.13. בנוסף ציין המוכר הקבלן כי מותר לו לאחר במסירת הדירה 90 יום. האם האיחור עפ"י התיקון לחוק המכר הוא מ - 31.8.13 או החל מתום 90 הימים של האיחור שנרשם בחוזה כלומר החל מ - 30.11.13 ? אודה לתשובה

חיים מן, עו"ד ומגשר

פלונית שלום תיקון מספר 5 לחוק קובע שיום המסירה הוא יום המסירה החוזי. עדיין אין פסיקה ידועה שקובעת אם יום המסירה החוזי הוא היום שהוגדר בחוזה כיום המסירה או מועד המסירה האחרון האפשרי על פי החוזה. הפרשנות המסתברת היא (ועניין זה כן נתמך בניתוח שעשה ביהמ"ש לחוזים אחידים בדונו בעניין הזה) - שיום המסירה החוזי שנקבע בחוק - הוא אכן היום שבו התחייב הקבלן למסור את הדירה (וזה לא כולל אורכות למינהן וחופשים שהקבלן שמר לעצמו). לפיכך, על פי החוק, הזכאות לפיצוי נמדדת מהיום הזה. במידה ועל פי החוזה הזכאות לפיצוי היא מאוחרת יותר (לדוגמא רק בחלוף 90 ימים, הרי שבחלוף 60 הימים הקבועים בחוק תעמוד לכם ההגנה של החוק, ובחלוף 90 ימים תוכלו לבחור בין החלופה שמציע החוק לבין חלופת הפיצוי שבהסכם - לפי הגבוה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777