אבי צרפתי

איחור במתן דירה חדשה

שלום, אני רכשתי דירה חדשה מייזם כאשר את הבניין בונה חב. מהמובילות בארץ. הדירה הייתה צריכה להימסר בתאריך 30.06.2013. הדירה טרם נמסרה, אני מקבל פיצוי כספי כל חודש בהתאם לחוק החדש. האם לקבלן קיים פרק זמן מקסימלי שבו הוא חייב למסור לי את הדירה. אשמח לקבל התייחסות. בברכה.

חיים מן, עו"ד ומגשר

אבי שלום, המחוייבות של הקבלן היא למסור את הדירה במועד המסירה אליו התחייב על פי ההסכם. מכאן ואילך - הקבלן מצוי במצב של הפרה של ההתחייבות החוזית שלו. הפרה יכולה להיות קטנה ויכולה להיות יסודית ועיקרית. החוק והחוזה שנכרת ביניכם קובעים מה התרופות שעומדות לרשותך בכל רגע נתון. באופן הכללי ביותר אוכל להשיבך שמרגע שההפרה הופכת להיות יסודית ועיקרית - נוספת לך האפשרות לבקש לבטל את ההתקשרות, לקבל השבה בהתאם לדין של כל סכום ששולם על ידך ביחד עם פיצוי מוסכם או פיצוי על הנזקים שנגרמו לך בפועל בשל כך. מומלץ ביותר שתהיה מלווה בעו"ד שמתמחה בתחום המיקרקעין, החוזים והליטיגציה (הייצוג בהליכים משפטיים) על מנת שההליכים בהם תנקוט בעניין זה יהיו יעילים ונכונים מכל בחינה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משרד: - 02-6246777