מיה

איחור במסירת הדירה בגלל השלג

שלום רב בתאריך 30.10.13 הייתי אמורה לקבל את הדירה שרכשתי מקבלן בירושלים, לאחר פרוטוקול תיקונים עם איחור של 60 יום היינו אמורים לקבל את הדירה ב- 30.12.13 אך לא התקבלה כל הודעה על כך. מבירור טלפוני מול החברה נמסר כי נשלח לנו מכתב בדואר(שלא הגיע) כי עקב סופת השלגים מסירת הדירה תדחה. וגם לא ציינו עד מתי? אך דאגו לציין כי החריגה שלהם אינה מהווה עילה לקבלת פיצוי! האם זה נכון? והאם לא אמורה לצאת הודעה בדואר רשום זמן מה לפני מסירת הדירה?

חיים מן, עו"ד ומגשר

מיה שלום, כפי שאת כבר יודעת הזכאות לפיצויים על פי חוק המכר (המתוקן) חלה החל מהיום ה- 60 ואילך. ואולם, בסעיף 5(ג) לחוק נקבע כי: "על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שנגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו." יוצא - כי על מנת להשיב על שאלתך יש לבחון את הוראות החוזה ביניכם ולאחר קריאתו לשאול האם סביר יותר שבית משפט יראה באירוע השלג האחרון אירוע חריג שהוא בבחינת "כוח עליון" או שהמדובר בסופת חורף שהייתה חזקה מהרגיל - אך בתוך מסגרת הצפיות שהיה על הקבלן לצפות באופן סביר. אני יכול לשתף בהערכתי ולפיה אפשר וביהמ"ש לא יראה בסופה לעניין זה "כוח עליון" המאריך את המועדים הקבועים בחוק (גם אם קבעתם בהסכם ביניכם את ההתניות הדרושות על פי סעיף קטן (ג) הנ"ל, שכן, סביר לקבלן לצפות הפסקת עבודה של מספר ימים בשל אירוע שלג באזורים המועדים לכך ולעניין זה אפשר שעוצמת הסופה לא משפיע כל כך (שכן גם בשלג סביר ורגיל הייתה העבודה מופסקת). כאמור - אנו נמצאים כאן עמוק באזורים האפורים בהם מכריע בסופו בית המשפט בין הצדדים ואין לדעתי הנ"ל משקל טוב יותר כלשהו מדעתו של כל אדם או עו"ד אחר. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777