דניאל

סטיית גובה של תקרה ב 70%

אני ואישתי קנינו לא מזמן דירה בפרוייקט מגורים - על הנייר כמו שאומרים. חתמנו חוזה, העברנו כספים לפני מספר חודשים, ולפני שבוע וחצי התקשרו ממשרד המכירות של הקבלן לבשר לנו שהתקרה בבית שרכשנו תיהיה 4 מטר - ובכל הדירה (כוללי חדרי השינה, הממ"ד, חדרי השירותים.) פרט זה לא הופיע בשום מקום ולא הוצג לנו בשום שיחה בעת ההתעניינות לגבי הדירה - לא בפעם הראשונה, השניה, לא בשרטוטים ותוכניות הדירה, בחתימת החוזה עם העורך דין ואף מקום. לפי מה שהבנו התכנון מהתחלה היה 4 מטר תקרה לדירה, והנושא לא "צץ" פתאום אצל הקבלן והמתכנן. בנוסף כאשר שאלנו את משרד המכירות איך דבר כזה לא נאמר לנו, אז אמרו לנו שהם בעצמם לא ידעו, כלומר, היה כאן כשל של העברת מידע פנימי בחברת הבניה, והם אפילו מכרו דירות שהם לא ידעו מה הם מוכרים. בחוזה עצמו רשום: התקרה לא תיהיה פחות מ 2.6 עם סטייה של 2% - ואילו הסטייה המדוברת הינה 70% כאשר התווסף לנו 1.3 מטר תקרה ללא ידיעתינו וישנם בעיות בהתאם: 1.יש צורך במיזוג לחלל גדול יותר - מזגן יקר יותר שיקח לו לחמם או לקרר את הבית הרבה יותר זמן ומן הסתם יצרוך יותר חשמל. 2.יש צורך בהנמכת תקרה לכל הבית (!). 3.ישנו צורך במעצב פנים שיתכנן את הדירה ואת הגבס בצורה טובה. 5.יש צורך בעבודות חשמל - שקעים, תאורה, ועוד בגובה שכזה. 6.חיפויים באמבטיה ובמקומות אחרים - יש ליצור חיפוי גבוה יותר, משמע הרבה יותר כסף. 7.ועוד בעיות ותקלות שנובעות מהנושא. חשוב לציין כי אף אחד לא טרח לומר לנו זאת בכל שלבי התהליך של קניית הבית, ואפילו לא אחרי חתימה החוזה. הדבר נודע רק לפני שבוע וחצי בערך לאחר מספר חודשים ובתוך כך שאנחנו מעבירים את מרבית הכספים לבנק המלווה, לוקחים משכנתא ומשלמים תשומת בניה. לדעתינו יש כאן כשל בכל רמה שהיא - מהמידע שלא נמסר ועד לאי גילוי נאות ואפילו כרגע בהתנהלות החברה מולנו שעדיין לא ישבו איתנו ושוחחו עמנו לגבי המשך התהליך אחרי שהמידע שנחשף. יש לציין שלא תכננו הוצאות כספיות כאלה כמו גבס, עיצוב פנים, תאורה לגובה כזאת, מיזוג שכזה ועוד. ואם היינו יודעים זאת מראש לא בטוח שהיינו קונים דירה שכזאת. בנוסף, אנו לא יודעים מה זה יעשה לערך הדירה בהמשך כאשר יהיה בדירה חלל של בערך 90 ס"מ בין תקרת הבטון לתקרת הגבס שיהיה. נשמח לדעות וחוות דעת בעניין

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דניאל, שלום רב, המצב שאתה מתאר אינו רגיל: בדרך כלל התלונות בקשר לגובה הדירה הן בגלל גובה נמוך מידי ולא גבוה מידי. שאלתך מדגימה את החוכמה הנושנה שהיופי (או הכיעור) הוא בעיני המתבונן: יש אנשים שיראו בדירה גבוהה יתרון שמצדיק תוספת למחיר ויש שיראו בכך חסרון – מהסיבות שמנית. לא ניתן לתת חוות דעת מפורטת ומוסמכת ללא בדיקת החוזה והמסמכים הנלווים אולם באופן כללי המוכר חייב למסור לקונה את כל המידע שעשוי להשפיע על הקונה בהחלטתו אם לרכוש את הדירה, וזאת גם מעבר למידע המופיע בטופס המפרט. גובה דירה חריג (וגובה של 4 מטר הוא חריג) הוא בהחלט מידע מהסוג המחייב גילוי לקונה. אתה מוזמן לפנות לייעוץ אישי.

שי

הי.. יש לי את אותו בעיה ואני לא יודע מה לעשות... האם הצלחת להתקשדם עם הנושא?