משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון, מנהל את משרד אבניאל, סלומון ושות', עורך דין משנת 1979, בעל ניסיון רב והתמחות במשפט אזרחי-מסחרי, ליטיגציה וניהול פעילות משפטית בינלאומית. יו"ר לשעבר של רשת בינלאומית של משרדי עו"ד.

חזרה לפורום

שוחת ביוב בדירה

אבי
אבי ששון

קניתי דירה ברחוב בלפור לפני כמה חודשים מדובר ביד שנייה . לא דירה חדשה מקבלן . זאת דירה קרקע 3 חדרים השכרתי אותה השוכר התלונן על בעיות קשות של ביוב . הזמנתי אינסטלאטור ובבדיקה הוא מצא שבדירתי מתחת לרצפה יש שוחת ביוב הוא אמר לי שהוא חושב שהביוב של הבניין יורד לתוך דירתי . ועתה אני רוצה מישהו שיבדוק את זה אם זה חוקי . אם זה לא חוקי אולי אבקש בבית משפט לבטל את הקנייה כי זה היה מקח טעות והמוכר העלים ממני את המידע הזה . או לחילופין – לבדוק אם אפשר פשוט לסגור את הביוב או להעביר אותו החוצה מחוץ לדירתי וכדומה .

RE:
עו"ד יואב סלומון
עו"ד יואב סלומון

אבי, שלום רב, השאלה שאתה מעלה מורכבת מאוד ויש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על הייעוץ – למשל מתי נבנה הבניין, האם אפשר לפתור את הבעיה בעלויות סבירות, האם בעיות הביוב היו גם קודם והמוכר הסתיר אותן או שהן התעוררו עכשיו וכמובן – מה בדיוק גורם לבעיה (כלומר לכך שהדירה "סובלת") – לשם כך צריך בדיקת מומחה. אתה מוזמן לקבל ייעוץ פרטני, על בסיס כל העובדות.

RE:RE:
אבי
אבי ששון

קיבלתי את תשובתך . תודה לך . אתה כתבת שצריך לבדוק מתי התעוררו בעיות ביוב ? לפני שקניתי את הדירה או לאחר שקניתי ? אבל בעצם מה שחשוב לי לדעת האם שוחת ביוב בתוך דירה זה בכלל חוקי ? כמובן שאני לא רוצה שוחת ביוב בתוך דירה אפילו אם אין בעיות . לדעתי המוכר ידע שיש שוחת ביוב בדירה והעלים ממני את המידע הזה בזמן שקניתי ממנו את הדירה .