קובי

בעיית צנרת בבניין משותף

בניין משותף בן 5+ שנים לבעלים של דירה (מושכרת לדיירים מתחלפים) בבניין שלי יש בעיית צנרת. הבעיה ידועה מספר שנים אבל פחות הטרידה את השוכרים הקודמים. הם גילו שבשביל לפתור אותה צריך לשבור קיר אצל שכן בדירה בקומה מתחתם. 1. האם השכן מחוייב לאפשר להם ( העבודה רבה וידרשו לשבור אריחים שכנראה כבר לא בנמצא) ? , יש אפשרות למעקף שיעבור בגינת השכן אבל הוא מתנגד 2. האם יש אחריות קבלן ? 3. האם לוועד יש אחריות במידה והקבלן לא מבצע את התיקון ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

קובי, שלום רב, תשובה ספציפית לשאלתך דורשת עיון במסמכים – חוזי הרכישה מהקבלן, תשריטים, תיק הבית המשותף (אם נרשם בית משותף) וכיו"ב. על כל פנים, עקרונית אם יש הכרח בשבירת הקיר כנראה שהשכן יצטרך לאפשר זאת, אבל השכן זכאי שהמצב אחרי התיקון יהיה כמו שהיה קודם, ואם אין אריחים מהסוג המותקן יהיה צריך להחליף את כל האריחים. לפי שאלתך יש אפשרות אחרת – של מעקף דרך הגינה. מכיוון ששני השכנים מתנגדים כנראה שהדרך לפתור את הבעיה היא לפנות למפקח על בתים משותפים בתביעה שתכלול את שני השכנים ושם יוחלט מה לעשות. אני מבין שהצינור הוא חלק ממערכת הצינורות המספקת מים לדירות ואז הוא רכוש משותף, ובאחריות ועד הבית. בהתחשב בגיל הבניין, כבר אין אחריות לקבלן. גם אם יצליחו להוכיח שהליקוי כבר היה בתקופת האחריות הקבלן יטען שחוסר הטיפול גרם להחמרה (טיעון סביר כשמדובר בצנרת מים) ולכן אי הטיפול במשך שנים משחרר אותו מהאחריות. כאמור, מדובר רק בעקרונות. ייתכן שהמסמכים הרלוונטיים נותנים פתרונות אחרים.