ליאת

תביעת מהנדס בגין טעות בתוכנית בניה

שלום, שיפצתי את ביתי ושכרתי מהנדס שיעשה תוכניות כנדרש, במטבח יש 2 עמודים תומכים שלא ניתנים להסרה, המהנדס טעה במיקום אחד העמודים-סטיה של מטר, המטבח הוזמן והורכב לפי התוכנית השגויה שביצע, דבר אשר כיער משמעותית את המראה, במידה והייתי מודעת למיקום העמוד תכנון המטבח היה משתנה בהתאם.. דבר זה גורם לי לעוגמת נפש רבה... האם ניתן לתבוע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ליאת, שלום רב, לפי דברייך המהנדס התרשל בהכנת התכנית וטעה במיקום אחד העמודים, וכתוצאה מכך המטבח מתוכנן לא בהתאם למיקום העמוד. בעקרון, את זכאית לתבוע נזקים שנגרמו לך כתוצאה מכך. הנזקים יכולים להיות ההוצאות שיידרשו להתאמת המטבח לעמוד הקיים (כלומר שינוי התכנון והחלפת או תיקון חלקים מהמטבח בהתאם) וגם עגמת נפש. תביאי בחשבון שפיצויים על עגמת נפש בד"כ נמוכים מאוד.