כרמית

אחריות קבלן על תקלה במיזוג אוויר

בדירה בת שנתיים התגלתה תקלה במזגן שנובעת מאיטום לא נכון של הצנרת. בכל מקרה ברור שהתקלה לא נובעת משימוש לא נכון או רשלנות של הדייר. הקבלן טוען שהאחריות נגמרה כי היצרן נותן אחריות רק לשנה. אבל למיטב הבנתי לפי חוק מכר דירות יש לקבלן אחריות של 3 שנים נוספות. האם זה נכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

כרמית, שלום רב, על פי חוק המכר דירות יש "תקופת בדק" בה חלה על הקבלן חובת תיקון כל ליקוי אלא אם הוא מוכיח כי הליקוי נגרם על ידי הדייר, ו"תקופת אחריות" הנמשכת 3 שנים אחרי תקופת הבדק, בה על הקבלן לתקן את הליקוי אם הדייר הוכיח כי מקורו של הליקוי הוא בתכנון, עבודה או חומרים. לפי דברייך גם אם הקבלן היה צודק שתקופת הבדק היא שנה, עדיין היה עליו לתקן את התקלה כי תקופת האחריות עדיין לא הסתיימה. אולם, כנראה שהקבלן אינו צודק גם באשר לתקופת הבדק: החוק קובע תקופת בדק של 4 שנים על "כשל במערכות צנרת, לרבות מים, מערכת הסקה ומרזבים" ושל 3 שנים על "כשל בתפקוד ובעמידות של מכונות ודוודים". לכן לפי דברייך אתם נמצאים עדיין בתקופת הבדק.