ענבל סלומון

איך להתנהל בבדק הבית לאחר בדיקה של מהנדס מוסמך

שלום רב, ערכנו בדיקה של מהנדס מוסמך לקראת בדק הבית. איך בעצם זה מתנהל? ואם הקבלן לא רוצה לתקן מספר דברים מה עליי לעשות? האם לאפשר לו לתקן רק מה שהוא מסכים? אודה על תשובתך, ענבל

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ענבל, שלום רב, עליכם למסור העתק של דוח הבדיקה לקבלן ולדרוש בכתב את ביצוע התיקונים. בכל מקרה, עליכם לאפשר לקבלן לבצע את אותם תיקונים שהוא מסכים לבצע, גם אם הוא רוצה לתקן ליקוי מסוים בדרך שונה מזו שהמהנדס שהזמנתם ממליץ, וגם אם הוא לא מכיר בחלק מהליקויים. לאחר ביצוע התיקונים, תידרשו לחתום על פרוטוקול תיקונים בו תאשרו מה בוצע, וחשוב שתכללו גם את הסתייגויותיכם – כלומר מה הליקויים שלא טופלו, מה הליקויים שטופלו לדעתכם שלא כראוי. חשוב שתשמרו אצלכם העתק מהפרוטוקול החתום. לאחר ביצוע התיקונים תזמינו שוב את המהנדס ואם התיקונים לא היו מספקים תבקשו שיוציא דוח עדכני, שבהסתמך עליו יהיה ניתן להגיש תביעה. הדוח צריך להיות מנוסח כחוות דעת לבית המשפט, לכלול את תיאור הליקויים והגורמים להם, מה צריך לעשות כדי לתקנם ועלויות התיקון