רועי אבר

רטיבות מצנרת בקיר פנימי

אנחנו קנינו מקבלן בית חדש לפני שלוש וחצי שנים ויש לנו רטיבות ועובש מקירות פנימים חשש שזה מצנרת השאלה זה האם יש אחריות עדיין מקבלן על הצנרת ורטיבות אחרי שלוש וחצי שנים כי הקבלן מסרב אפילו להגיע לראות את הנזק כי הוא אומר שעל צנרת אין אחריות יותר

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רועי, שלום רב, תקופת הבדק לגבי הצנרת היא ארבע שנים. בתקופת הבדק הקבלן אחראי לבצע תיקונים אלא אם הוא מוכיח שהבעיה נגרמה על ידיכם. אחרי תקופת הבדק יש תקופת אחריות של שלוש שנים נוספות בה הקבלן אחראי אם אתם מוכיחים שמקור הבעיה הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים. לפי דבריך אתם עדיין בתקופת הבדק. בכל מקרה אני מציע לכם לפנות לקבלן בכתב, בדואר רשום כדי שאם העניין יתגלגל להתדיינויות אי אפשר יהיה להכחיש שהודעתם לקבלן על הבעיה דרשתם מהקבלן לתקן אותה.