משפטי– זאפ
משפטיפורומיםליקויי בניהנפילת תקרת חנייה בחניון התת קרקעי

מנהלי הפורום

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון, מנהל את משרד אבניאל, סלומון ושות', עורך דין משנת 1979, בעל ניסיון רב והתמחות במשפט אזרחי-מסחרי, ליטיגציה וניהול פעילות משפטית בינלאומית. יו"ר לשעבר של רשת בינלאומית של משרדי עו"ד.

חזרה לפורום

נפילת תקרת חנייה בחניון התת קרקעי

רוע
רועי

שלום רב, אנחנו גרים בבניין חדש עם חנייה תת קרקעית, לפני כחודש תקרת הגבס קרסה וניפצה את השמשה הקדמית של מכונית בחנייה הצמודה אלינו ובנוסף חלק מהגג נחת על החנייה שלנו ובמזל לא חנינו שם. יש לציין כי התקרה קרסה כיוון שהאיטום של גג החניון לא נעשה טוב וחדרה רטיבות. יום לאחר מכן הקבלן החליף פלטת גבס אחת (זו שקרסה) ואילו יתר הפלטות הושארו במקומן. ניתן לראות בבירור כי התקרה עומדת ליפול והיא נמצאת ישירות מול החנייה שלנו. בתמונות ששלחנו לבדק בית שלנו ביקשו שיחליפו 2 פלטות שנמצאות מעלינו כיוון שיש עליהן סימני רטיבות ווחיבורים שלהם החלו להתפורר. שלחנו להם מיילים כולל טלפונים אך הקבלן לא "שם ... " עלינו. אנחנו צעד אחד לפני תביעה או פנייה במדיה לאור הרשלנות שניתן לרואת יום יום בטיפול בליקויי בנייה. מה לדעתכם ניתן ומומלץ לעשות. תודה מראש !

RE:
עו"ד יואב סלומון
עו"ד יואב סלומון

רועי, שלום רב, מדבריך ברור שיש לטפל במקור הבעיה – כלומר בחדירת הרטיבות. החלפת פלטות בלי תיקון הבעיה אינה פתרון אלא רק דחיית המשבר הבא. בהתחשב בסכנה יש סיכוי להליך משפטי שיחייב את הקבלן לבצע לפחות צעדי חירום בהקדם. לצורך כל הליך משפטי יש להצטייד בחוות דעת של מהנדס מומחה שתגדיר את הבעיה ואת סיבתה, ומה צריך לעשות כדי לתקנה. במקרה שלכם צריך גם שחוות הדעת תבהיר את הסכנה (אם פלטה קורסת על מכונית שיש בה מישהו או על דייר שבדרך למכוניתו או ממנה עלול להיגרם נזק גוף ולא רק נזק רכוש) ומה נדרש כצעדי חירום כדי למנוע אותה. אני מבין שיש עוד ליקויים – צריך לשקול אם לתבוע הכל ביחד או לבקש רשות מבית המשפט לתבוע כעת רק לגבי תקרת החניה –בגלל הסכנה והדחיפות – ואת יתר הדברים לתבוע בנפרד.