מרק

הגנת רצפה - רשלנות של קבלן

שלום רב הדירה שלנו בשלבי בניה . הזמנו ריצוף משודרג אשר דורש הגנה ושילמנו לקבלן עבור הגנת רצפה. כאשר ביקרנו בדירה - ראינו שהרצפה כבר מרוצפת - אבל בדיוק עכשיו ממלאים את הדירה עם האבנים הקטנות- ושופכים אותם בדיוק על האריחים בסלון . למרות שיש איזה מחצלת מתחת לערימה אבל האבנים מפוזרים בכל הבית, דורכים עליהם - זה בטוח יכול לעשות נזק לאריחים . הרושם שלנו שאם כבר שילמנו לא מעט כסף על הגנת הרצפה אז זה בדיוק השלב היה שצריך להגן עליה ולא אחרי שיסיימו את רוב העבודות בדירה . מדובר בריצוף מאוד עדין ויקר ואבנים האלה הורסים את הברק של האריח . הקבלן לא משתף פעולה אחרי פניות חוזרות בנושא . נודה על המלצות לגבי אפשרויות התמודדות מול הקבלן תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מרק, שלום רב, קודם כל – עליכם לצלם את המצב הנוכחי כדי שיהיה קל להוכיח אותו בבית המשפט. הייתי מציע שתביאו מומחה שיבדוק את הריצוף והנזק שנגרם לו – ואם אכן נגרם נזק תדרשו מהקבלן להחליף את הריצוף לפני כניסתכם לדירה. החלפת ריצוף אחרי כניסה לדירה יקרה הרבה יותר כי זה משפיע על ריהוט (ארונות קיר), מצריך יציאה מהבית, האבק והלכלוך חודרים וגורמים נזק, ועוד. כדאי שתדגישו לקבלן שהחלפת הריצוף כעת תהיה זולה בהרבה מהחלפתו אחרי כניסתכם לדירה. כל הקשר עם הקבלן צריך להיות מתועד, כך שיהיה קל להוכיח מה בדיוק דרשתם מהקבלן, מה הוא ענה וכו'.