ציון

עלות ליקויי בניה מופרכים למטרת רווח כספי

חוות דעת של מהנדס בתביעות קטנות הראתה סכומים חריגים במאות אחוזים למטרת רווח כספי שלא ביושר עד כדי כך שחרג מאתיקה מקצועית לטובת מזמין הדוח להתעשר על חשבוני. השופט שלל 50 אחוז מהדוח אבל המהנדס גרם להטיה משפטית בפסק הדין מה גם שבית המשפט קיבל את חציו של הדוח שאף היא שקרית בעוד שהשופט טעה מחוסר ידע בליקוי בנייה, דוגמה קטנה, מחריגות של המהנדס, שסתומים במסילות אלומיניום שוויה 2 שקלים קיבל השופט את העלות שקבע המהנדס 1000 שח לפני מעמ , והוכחה לטעות של השופט לאחר פסק הדין הערתי לו במכתב, והשיב ,לא ניתן לתקן תיקון מהותי כזה לאחר פסק הדין, וכמובן גם הערעור לא התקבל אבל הלינץ' שעשה לי המהנדס קיבל בית המשפט והבולט ביותר על פי הזמנה של התובע. תיקון חלון חשמלי ומנגנון ידני לשבת כאשר התריס כולו תקין קבע 1000 שח , הייתי המום , ועוד ועוד ועוד....האם אני יכול לתבוע את המהנדס על כך? האם אני יכול לתבוע את התובע תביעה חוזרת על שקר בדוח שאין לו אחיזה במציאות? באיזו דרך אני יכול לבקש בדיקה נגדית של מהנדס שבעת הדיון בתביעות קטנות סרב השופט לבקשה זו , אבל התובע ממשיך לחגוג על פסק הדין על חשבוני, היתכן? אין להשיב את הדרך חזרה? על איזה סוג של תביעה תתקבל בבית המשפט? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ציון, שלום רב, קיבלת כבר תשובה מקיפה לשאלותיך לפני כשבועיים. המשפט הסתיים ויש פסק דין. את טענותיך ותשובותיך לטענות התובע היה עליך להציג במשפט עצמו, ולמרבה הצער לא עשית זאת. כעת מאוחר מידי לעשות זאת.