רותם

ריצוף פגום ולא ניתן להשיג את המרצפות

שלום, נכנסנו לדירה חדשה מקבלן לפני חצי שנה, בדירה ישנן כ-15 מרצפות לקויות (שבורות/שרוטות) פזורות ברחבי הבית ובנוסף הקבלן לא סיפק לנו מרצפות רזרבה כפי שהוא מחוייב. עד עכשיו הקבלן משך אותנו לגבי תיקון הריצפה ולא מזמן הודיע שאין להשיג את המרצפות שבדירה יותר ולכן הפתרון שהוא מוכן לספק זה לפרק את הריצפה בחדר שינה אחד או שניים ועם המרצפות של החדרים המפורקים לתקן את המקומות הלקויים, ובחדרים המפורקים לשים ריצוף מסוג אחר (או פרקט). הבעיות שלנו עם הפתרון הזה: 1- אנחנו לא אוהבים פרקט וזה יראה מוזר ששני חדרי שינה מרוצפים בריצוף שונה משאר הבית. 2- אנחנו לא מאמינים בשיטה של לפרק מרצפות ולהשתמש בהן שוב כי במהלך הפירוק המרצפות נשחקות במיוחד במסגרת ואנחנו לא רוצים שיניחו אריחים ברמת גימור לקויה. מכאן הגענו שאין ברירה וכדי לסיים את הפרשה לשביעות רצוננו יש להחליף את כל הריצוף בבית. הקבלן כמובן לא מסכים. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רותם, שלום רב, השיטה של פירוק ריצוף בחדר אחד או שניים כדי לקבל אריחים לתיקון הריצוף במקום אחר נחשבת לשיטה מקובלת, ואנשי מקצוע יכולים להפיק בדרך זו מרצפות שלמות לשימוש חוזר. הגישה המקובלת היא שלעניין גווני האריחים (בייחוד אם הם דומים) כל חדר לעצמו ומכיוון שאין רצף חזותי בין חדרי שינה לחדרים האחרים שינוי מינורי בגוון אינו מפריע. לכן אם ייערך תיקון ברמה גבוהה בדרך זו מדובר בשיטה מקובלת וכזו שאושרה על ידי בתי משפט במקרים רבים. כמובן שאם התיקון בדרך זו לא יצלח תוכלו לדרוש החלת הריצוף.