סיון

אריח לקוי והתנהלות לא תקינה לכאורה

שלום רב ידידי, אשמח לייעוץ. רכשנו דירת קבלן ונשלחנו לבחור ריצוף. נבחר ריצוף 60/60 חברת נגב ממגוון הדגמים שהקבלן אפשר לבחירה (לא מנוסר בדיעבד הבנו שלא תקין) כאמור,ריצפו את הדירה והגענו לאחר הריצוף לאחר אישור מנהל העבודה לראות את האריחים. איך שהגענו לדירה ראינו שישנן סטיות גדולות במרווחים (בפוגות) חוסר סימטריה וגבהים משמעותיים בכמה איזורים בדירה. הבהרנו את הנתון למנהל העבודה,הגיע,ראה אמר שלא תקין ויבדק הנושא. חודש עבר,שאלנו מה לגבי האריחים,נאמר שבבדיקה,תהיו סבלניים. המתנו בסבלנות..בינתיים הזמן עובר עוד חודש,עוד חודשיים,עוד חמישה ,שישה,שבעה חודשים המצב נשאר אותו הדבר. כששאלנו שוב מה עם סאגת הרצפה,נאמר שהטיפול כנראה הריצוף עצמו לקוי,לא סימטרי סוג האריחים "מחייכים" ובבדיקה מול נגב . בכל התקופה הארוכה הזו הרצפה לא הייתה מכוסה בכל הדירות,הרצפה "נאנסה" סליחה על הבוטות. כל קבלני המשנה של הבנין ניסרו אריחים של כל הבניין אצלנו על הרצפה,אחסנו את כלי העבודה שלהם,מתכות נגררו בברוטליות, אבני גיר ענקיות ,בקיצור סדום ועמורה. לפי מה שנאמר לנו על סוג האריחים ושבבדיקה מבחינתנו זה כך כיון שהריצוף יוחלף אז לא ייחסנו לכך חשיבות. חשוב לציין שכל החודשים הללו ,צלמנו ותעדנו את כל המתרחש בדירה והלנו על כך גם כן. לאחר כמעט 10 חודשים התקשרנו שוב לבדוק כבר מחוסר סבלנות (אחרי שחיכינו בסבלנות יתרה על התקופה)איך מתקדמת סאגת הריצוף,נאמר לנו ללכת לבחור אריח אחר ולא להתקרב לסוג/סדרת האריח הזה. הלכנו מספר פעמים במהלך שבוע לחברת הריצוף לבחור דגם ,עד שהוחלט דגם אחר,מנוסר תקין . שלחנו למנהל העבודה שנבחר אריח ואיך מתקדמים,נאמר לנו בהפתעה מוחלטת שבסוף על אף שנאמר לנו לללכת ולבחור סוג אריח אחר החליטו בסוף שלא ויתקנו חלקי ריצוף נוכחי בדירה בלבד. הסיפור עוד ארוך,בוודאי הבנת מכל מה שכתבתי את השתלשלות האירועים. אשמח לחוות דעתך בנושא. בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

סיון, שלום רב, לפי מה שאת כותבת מומלץ לעמוד על דרישתכם להחלפת כל הריצוף. אני מציע לפנות לקבלן בכתב בהקדם, רצוי באמצעות עורך דין. כמובן שלפני ההחלטה על דרך הפעולה וכתיבת המכתב עוה"ד צריך לראות את התמונות ולקבל פרטים מלאים על השתלשלות העניינים.