גילעד

פרוטוקול מסירת דירה מקבלן

שלום רב , אנחנו צפויים לקבל דירה בימים הקרובים. לא זומנו לפרוטוקול ראשוני אלא צפויים לקבל זימון לפרוטוקול מסירה ישר. כששאלנו אם אפשר להגיע עם ״בדק בית״ נאמר לנו שרק אם הוספנו את שה לחוזה ניתן לבוא איתם (לא הוספנו לחוזה) כשקראתי את החוזה ראינו כי יש סעיף בו רשום שאסור לנו לסרב לחתימה על פרוטוקול מכל סיבה ״הקונה לא יסרב לחתום על פרוטוקול המסירה בשום מקרה ובלבד שנרשמו הערותיו בהתאם לסעיף...״ יש לי 2 שאלות. 1. האם זה אפשרי לאסור עלי להגיע עם בדק בית לפרוטוקל המסירה ? 2. האם זה אפשרי להכריח אותי לחתום בכל מצב ? גם אם נמצא כי יש ליקוי מהותי ? מבחינתי לא לחתום עד שלא מתוקנים כל הליקויים ולו הקטנים ביותר מחשש לסחבת של הקבלן בתיקון הליקויים

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

גילעד, שלום רב, השאלה אם ניתן למנוע ממך להביא יועץ למעמד עריכת פרוטוקול המסירה היא חוזית. בכל אופן, אם הקבלן אינו מאפשר לך להביא יועץ תרשום זאת בפרוטוקול המסירה בתוספת משפט שהערותיך למצב דירה יושלמו לאחר בדיקה מקצועית – ותזמין בדיקה כזו בהקדם האפשרי (רצוי לפני שתיכנס לדירה). לגבי חתימה על הפרוטוקול – אם כל הערותיך נרשמות בפרוטוקול עליך לחתום עליו.