מרק

ליקויי בניה לאחר 4 שנים מיום מסירת הדירה

ביצתי חוות דעת הנדסית והגשתי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. הערכת תיקונים של חוות דעת שלי הייתה 8400 ועלות של חוות דעת עצמה 1100 שח. חוות דעת נגדית הציגה רק 4 מתוך 7 ליקויים לתיקון והערכת תיקון הייתה 1400 ₪. עורך דין מטעם הקבלן הציע לי פשרה של 4000 שח , למרות שלאחר בדיקה מול קבלני שיפוצים אף אחד לא מוכן לבצע את העבודה בפחות מ-5000 שח לא כולל חומרים (מרצפות). העורך דין טוען שאם נלך למשפט אני אמור להפסיד גם את זה. האם זה נכון? האם שווה לקחת את הסכום של 4000 שח למרות שהוא לא מכסה את העלויות או שבכל מקרה ללכת לדיון בבית משפט ולחכות להערכה מטעם בית משפט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מרק, שלום רב, אי אפשר לענות על שאלתך בלי (לפחות) לראות את שתי חוות הדעת. אי אפשר לצפות מה יהיה במשפט – אבל בדרך כך מומלץ להגיע לפשרה אם היא סבירה, למרות שבכל פשרה יש ויתור.