הרוש משה

רטיבות בדירה חדשה מקבלן

שלום, רכשנו דירה חדשה מקבלן וטרם קיבלנו אותה. לקראת הפרוטוקול ערכנו בדק בית ע"י חברה לבדק בית ונתגלתה רטיבות בכל הדירה, כנראה עקב הצפה ( המים חדרו למחסנים בקומה מתחת). יצא דו"ח לקבלן והוא עשה מס פעולות נקודתיות. ביקשנו לקבל מהקבלן אישור ממכון התקנים שהלחות/רטיבות מתחת לריצוף עומדת בתקן הנדרש אך הוא מסרב. גם לאישור מהמהנדס שלו הוא מסרב לתת. האם זכותנו לקבל אישור כזה או שעלינו להאמין לו שהדירה יבשה ולקבל אותה איך שהיא? בברכה משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

משה, שלום רב, השאלה אילו ליקויים מצדיקים סירוב לקבל את הדירה נקבעת על פי החוזה. בדרך כלל אלה רק ליקויים שאינם מאפשרים להשתמש בדירה. במקרה שלכם הייתי מייעץ לעשות שלושה דברים: הראשון, להודיע לקבלן בכתב שלדעתכם נושא הרטיבות לא תוקן, ואתם דורשים שהוא יתוקן לפני המסירה, כי אם יהיה צורך לפתוח את הריצוף אחרי שתיכנסו לדירה הנזק יהיה הרבה יותר גדול; השני, לציין בפרוטוקול המסירה כי יש בעיית רטיבות מתחת לריצוף; השלישי, לבדוק על ידי מומחה מטעמכם את הרטיבות. אם יתברר שהכל בסדר – תרוויחו שינה טובה. אם יתברר שהבעיה לא נפתרה – יהיה לכם יותר קל להוכיח זאת, בבוא היום, בבית משפט.