אלי

סיכום מראש עם עו"ד מטפל בנושא ליקוי בנייה

שלום רב, מספר שאלות כיצד נכון ראוי לסכם את תהליך העבודה עם עו"ד מראש: 1. האם ניתן לייצר מדרגות תשלום % באם ההליך המשפטי קצר-ארוך פשרה,גישור,הוכחות ? 2. האם ניתן לבקש ש% יהיו אך ורק על התקבולים שהקבלן ישלם בפועל ? 3. האם ניתן לבקש ש% לא יהיו על החזרי הוצאות משפט, מומחים, אגרות ועוד ? 5. כיצד מקובל לסכם שבאם אני לא מרוצה מאופן הטיפול בתיק שלי יש באפשרותי להפסיק את הקשר עם תשלום מינימאלי ? 6. האם ראוי לבקש שלכל פנייה לקבלן אהיה מכותב ? ואקבל כל העתק מהתיק ? 7. האם תשלום ראשוני 5000 ש"ח ניתן לפצל כקשר לצעדי ההתקדמות ? 8. האם ראוי שהחזר שכר טרחה שיפסוק בית המשפט יגיע אלי ולא לעוד ? 9. האם ראוי לבקש שכלל תשלומי בית המשפט יגיעו ראשית אלי ? 10. כיצד מגדירים שעוד ספציפי במשרד יטפל בתיק שלי ורק הוא ? 11. האם יש גבול / תקרה עליונה לנושא תביעה לליקוי בנייה של בית פרטי חדש מקבלן ? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלי, שלום רב, השאלה שלך אינה בתחום הפורום אלא בתחום של שכר טרחת עו"ד. בעקרון, שכר הטרחה הוא נושא למו"מ וניתן להסכים על הכל. כמובן שלכל עורך דין יש קווים שלו וגבולות שלו, ומה שניתן להסכים עם עורך דין אחד לא יהיה ניתן להסכים עם עורך דין אחר. על כל פנים, עצתי היא לבחור את עורך הדין על פי כישוריו ועל פי התרשמות אישית ממנו והכימיה ביניכם ולא דווקא על פי שיעור האחוזים מפסק הדין. מבחינתך עדיף שהעוגה תהיה גדולה ככל האפשר – ואז גם הפרוסה שלך וגם של עוה"ד יהיו גדולות יותר. לשאלתך אם יש גבול או תקרה עליונה – התשובה היא לא.