ציון סירי

חריגה מאתיקה מקצועית

שלום . הפסדתי חלקית במשפט ליקויי בנייה, תביעות קטנות, גם בערעור . לא הייתה לי בדיקה נגדית כי ראו שהמהנדס חרג מתקנים בצורה קיצונית לטובת מזמין הדוח. הגשתי לאחר המשפט תלונה לוועדת האתיקה והגשתי להם מסמכים ממכון התקנים על חריגה של המהנדס שקבע הפוך מהתקנים הקבועים בחוק וגם לא הציג תקנים בדוח שלו על הסעיפים שנקב, שוב אני מדגיש לטובת המזמין על בצע כסף, גם הצגתי להם דוח ליקויים של המהנדס מאתר שלו באינטרנט על אותם סעיפים והיא שונה גם פי חמש מהמחיר שנתן נגדי, כלומר בסעיף שנתן בבית המשפט קבע 1000 שח בתוספת מ.ע.מ ובאתר שלו על אותו סעיף נקב 200 שח. האם זה לא חריגה מאתיקה מקצועית? האם יש לזה שם אחר? ועוד על בדיקת לוח חשמל פשוט ביתי תקין לחלוטין חד פאזה 10 דקות בדיקה קבע אצלי 5000 שח + מ.ע.מ גם לא צילם את הלוח חשמל וגם לא הביא חוות דעת מחשמלאי מוסמך, וגם מחירון דקל לא עולה על 250 שח כולל מ.ע.מ כלומר כמעט פי 25 הייתכן? בדוח שלו באתר שלו מציג לוח חשמל ותיקוני חשמל היקפיים במצב חריג ועגום כולל צילומים לא עלה על 3500 שח. הייתכן? ועוד קבע זכוכית מחוסמת 6 מ"מ במקום רגילה 4 מ"מ שעשיתי, הצגתי תקן ממכון התקנים לוועדה כי שיקר וחרג גם בדוח שלו וגם בסכום החריג שקבע וזה עוד קצה המזלג בכל התיק מה שעולל המהנדס שגרם לי נזקים כספיים גדולים עקב דוח השקרי בניגוד עניינים טובת בצע כסף של מזמין הדוח, ומי כמוכם מכירים את הסוגיה משפטית הזאת. הפרטים האלו מעידים על ההשלכות לגבי כל חוות הדעת שהגיש המהנדס וכל בר דעת מבין זאת ומשום מה השופט היה עיוור לכך לכן אני פונה לעצה משפטית. שנה של בקשות חוזרות לקובלת וועדת האתיקה מקצועית אבל ללא תגובה. האם ניתן לתבוע את הוועדה או את העורכת דין שמקבלת את התלונה לה הצגתי בקשות חוזרות, וגם לתבוע את המהנדס? האם את הוועדה בעתירה מנהלית או את עורכת הדין באופן אישי או להתעלם מכך ולתבוע את המהנדס באופן ישיר. אודה לתגובתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ציון, שלום רב, שאלתך אינה בתחום הפורום. על פי פסיקת בית המשפט העליון אין לך אפשרות לתבוע את המהנדס. אי אפשר לתבוע בתביעה אזרחית מי שהעיד במשפט עדות שקר, ומומחה שחוות דעתו הוצגה כראיה נחשב כעד וחוות הדעת – כעדות.