פנחס. א

כתמים ושריטות ברצוף חדש.

קבלן שיפוצים ביצע בדירתנו שיפוצים כלליים כולל ריצוף סלון מטבח ופרוזדור בגרניט פורצלן מבריק 80×80. מייד בסיום הריצוף התגלו כתמים לבנים על כל הרצוף בחיבורים שבין הרצפות וגם שריטות בקטעים מסוימים. את המרצפות רכשנו ממקום מוכר שעובד כ-40 שנה ולפי הידוע כל מוצריהם עם תו תקן. המוכר הגיע לביתנו עם נציגיו וטענו שהכתמים במרצפות נובעים מהתרשלות בעבודת הקבלן. לטענתם הקבלן עבד עם כלים חומרים ועגלות על רצוף חדש חשוף וזה הגורם לכתמים והשריטות הרצפות. הקבלן מודה בליקוי על הרצוף וטוען שזה לא גרניט פורצלן וזה סוג ב. אנחנו הלקוחות דרשנו מהספק דגם המרצפת ושם יצרן בסין כי כך נדרשנו ממכון התקנים כדי שיבדקו אם המרצפות עברו בדיקות מעבדה שלהם. הספק משתהה עם המצאת אישור מכון תקנים ללקוחות בטענה שהיבואן בחו"ל ואמור להגיע שבוע קרוב ואז יהיה אישור. הלקוחות מאז גילוי הבעיה בודקים את הנושא דרך מכון התקנים הישראלי הרשות להגנת הצרכן ועוד. שאלת הלקוחות: הקבלן בעוד ימים בודדים מסיים את השיפוץ שקבעו איתו והלקוחות חייבים לו עוד כחצי מהסכום הכללי. האם לעכב את התשלום לקבלן או לשלם לו? תודה על היעוץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

פנחס, שלום רב, השאלה אם לעכב תשלום תלויה במידה רבה בתנאי ההסכם עם הקבלן ובוודאי שאינה נושא לייעוץ בפורום, שנועד למתן מידע כללי ולא להחלפת ייעוץ משפטי. התשובה לה מצריכה את בדיקת תנאי ההסכם וכל העובדות (שבשלב זה לפחות אינן ברורות).