טלי הר

אחראיות חניון רובוטי

שלום רב, בבניין חדש נבנתה חניה רובוטית , אשמח לדעת מה החוק לגבי אחראיות קבלן/יזם על החניה הרובוטית , כמה זמן הוא מחוייב על פי חוק לתת אחראיות על מתקן חדש? כולל תקלות ואחראיות חלקים. אודה לתשובתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

טלי, שלום רב, החוק קובע תקופת בדק של 3 שנים ביחס למתקן החניה הרובוטי, והמשמעות היא שהמוכר אחראי לתיקון התקלות בתקופה זו, אלא אם הוא מוכיח שהתקלה נגרמה בשל מעשה או מחדל של הקונים. אחרי זה יש תקופה נוספת של 3 שנים ("תקופת האחריות") בה המוכר יהיה חייב לתקן רק אם אתם מוכיחים שמקור התקלה הוא בתכנון, בעבודה או בחומרים