מאיר בר עקיבא

חישוב ארנונה למשטח מרוצף כמרפסת

מדובר בבנין 2 קומות 4 דירות , 2 דירות קרקע ו 2 דירות גג. בדירה המדוברת הנמצאת בקומה הראשונה קיים משטח מרוצף המחובר לדירה, אין שום מעבר מהדירה למשטח וההיפך. המשטח אינו מקורה ואינו תחום במעקות ומשמש כחלק מהחצר. לאחרונה השכן מהקומה מעל הרחיב את דירתו וכתוצאה מהרחבה זו נוצר קירוי למשטח. בחישובי שטח שביצעה העיריה לאחר ההרחבה של השכן נדרשנו לשלם תוספת בארנונה כאשר המשטח הוגדר כמרפסת מקורה. יש לציין כי כל השנים לא חושב המשטח כחייב בארנונה. האם יכול להיות גביית ארנונה בגין פעילות שלא אנחנו יזמנו ואין שום שינוי בפעילות שלנו במשטח.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מאיר שלום רב, שאלתך היא בנושא חיוב בארנונה, שאינו בתחום של הפורום – תביעות ליקויי בניה. אני מציע לך לשאול בפורום ארנונה - https://www.mishpati.co.il/forum/52