רוית א

עלות שכר טרחת עוד - ליקויי בניה ואי עמידה בחוזה

שלום קבלן לבית פרטי. לא ביצע חלק מעבודות שבחוזה ובנוסף יש ליקויי בניה חלקם דורשים תיקון מיידי. לא בוצעה מסירה וגמר חשבון. בהינתן ונחליט לתבוע - איזה סוג תביעה זו? מה גובה שכר טרחה שעו"ד יכול לבקש? האם שופט יפסוק בוודאות ששכר הטרחה יוטל על הצד השני בהינתן ויפסוק בעדינו ואם כן האם כל גובה שכר הטרחה או חלק ממנו

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רוית, שלום רב, באופן עקרוני יש לך שני מסלולי תביעה – אכיפת ההסכם על הקבלן או פיצוי כספי. השאלה אם חייבים לתת לקבלן הזדמנות לתקן לפני תביעה כספית תלויה בחוזה ביניכם, בהתנהלות עד כה ובפרטים. לגבי שכר טרחה – גם כאן הכל תלוי בפרטים, וכמובן גם בעורך הדין שתבחרו. לגבי פסיקת הוצאות על ידי בית המשפט – בית המשפט אמור לפסוק לצד הזוכה הוצאות משפט, כולל שכר טרחת עו"ד, אולם במקרים רבים הסכום שנפסק אינו העלות האמתית.