יוסי קליינמן

.. אנחנו בניין חדש המאוכלס שלוש וחצי שנים.. אוטמט המדרגות לא תקין כבר תקופה ארוכה..

האם ישנה אחריות.קבלן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יוסי, שלום רב, כשמדובר במכונות, תקופת הבדק היא 3 שנים ואחריה עוד תקופת אחריות של 3 שנים. בתקופת הבדק (כלומר 3 השנים הראשונות) הקבלן אחראי אלא אם הוא מוכיח שהליקוי נגרם על ידי הדיירים, בתקופת האחריות (כלומר 3 השנים הבאות) הקבלן אחראי רק אם תוכיחו שהליקוי נגרם באשמתו. לכן, אם הליקוי התגלה בשלוש השנים הראשונות והודעתם עליו לקבלן לפני שחלפו 3 שנים – הוא אחראי. אם לא הודעתם לו על הליקוי תצטרכו להוכיח שהליקוי נגרם מסיבה שהוא אחראי לה.