אברהם בן עבו

גוון ריצוף שונה מבלטה לבלטה

שלום רב, הזמנתי ריצוף מבעל עסק גדול, לאחר הריצוף, כ160 מטר הבחנתי בגוונים של הבלטות בין אחד לשני, בערך 30 אחוז יש הבדל, הגיעו אנשים מטעם הקרמיקה ולאחר מכן הגיעו נציגים גם מהמפעל קרמיקה ואכן ראו שיש בעיה, הם מוכנים לפצות ב30 אריחים 1.2×1.2, הריצוף מאותו סדרה, הם טוענים שהאחריות של הרצף שלא ראה, סך הכל עבדו 4 ימים ..מה הזכויות שלי במצב כזה? לחיות עם הספק שלהחליף 30 בלטות?? לא להחליף את הכל?? כמו כן זה עלויות של ריצוף פירוק חומר עיכוב בבנייה ... תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אברהם, שלום רב, לפי דבריך האחריות היא גם על הספק וגם על הרצף. הייתי מציע לך להציע שהספק יביא את האריחים החליפיים שהוא מציע, לבדוק אם אכן הגוון תואם, ואם כן, לדרוש מהרצף להחליף אותם על חשבונו. כמובן שאם הגוון לא תואם לדרוש החלפה של כל הריצוף, או לפחות באופן שלא יהיו גוונים שונים באותו משטח ריצוף.