משפטי– זאפ
משפטיפורומיםליקויי בניהקבלת דירה חדשה מיזם בניין

מנהלי הפורום

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון

עו"ד יואב סלומון, מנהל את משרד אבניאל, סלומון ושות', עורך דין משנת 1979, בעל ניסיון רב והתמחות במשפט אזרחי-מסחרי, ליטיגציה וניהול פעילות משפטית בינלאומית. יו"ר לשעבר של רשת בינלאומית של משרדי עו"ד.

חזרה לפורום

קבלת דירה חדשה מיזם בניין

יוס
יוסף לוי

למילוי בעת מסירת חזקה אנו מאשרים שהסעיפים המפורטים בדו"ח המהנדס תוקנו לשביעות רצוננו ומקבלים את טענת החברה לגבי הסעיפים שאינם מהווים ליקוי ושפורטו במכתבכם דלעיל. ________________ ____________________ חתימת לקוח תאריl האם זה חוקי מחברת בנייה לבקש חתימה על סעיף כזה שאני מקבל את כל הטענות שלהם והכל תוקן לשביעות רצוני? במיוחד - האם זה מגביל אותי בעתיד?

RE:
עו"ד יואב סלומון
עו"ד יואב סלומון

יוסף, שלום רב, חברת הבנייה אינה רשאית לדרוש ממך חתימה על אישור שתיקונים נעשו לשביעות רצונך או שטענות מסוימות שלכם אינן בגדר ליקויים. היא רשאית לדרוש אישור שתיקון אכן בוצע, אך לא שהתיקון הוא לשביעות רצונך. אם תחתום – עקרונית תוכל לטעון שהחתימה נעשתה תחת לחץ על מנת לקבל את החזקה בדירה ושהחתימה אינה מחייבת אותך (משפטית זו טענה נכונה), אבל באופן מעשי אם תתגלגל למחלוקת עם חברת הבנייה, הדיון בשאלה הזו יאריך את המחלוקת וישמש מנוף ללחץ עליך.