חנה

פיצול חדר גדול לשניים ללא חלונות נוספים - חריגה?

בשרטוט שנמצא בעירייה של הבית הדו משפחתי כפי שקנינו לפני 20 שנה מופיע חדר גדול אחד . בפועל מסתבר שהחדר פוצל באמצעות קיר לשני חדרים לא נעשה שינוי בחלונות ולא נוספו חלונות. האם זה נחשב חריגת בנייה?

חיים מן, עו"ד ומגשר

בעיקרון, כל פעולת הריסה ו/או בינוי בדירה - מחייבת היתר מהרשות המקומית. הייתי מציע לפנות לאדריכל שמתמחה בקבלת היתרים על מנת לבדוק את ההיתר שניתן לדירה לאשורו למול מצב הדירה בפועל, ובהתאם לראות אם יש צורך לבצע הליך כלשהו של קבלת היתר מול העירייה. בנתונים שפירטת נראה שגם אם יש צורך לפנות לעירייה, את לא צפויה להיתקל בקושי לקבל היתר לקיר נוסף זה. חיים מן, עו"ד 02-6246777