יעל

ליקויי בניה/

שלום לעורך הדין, קנינו דירה מאדם שרכש אותה מהקבלן לפני כ-5 שנים בערך. יש בדירה ליקויים שעל פי הדו"ח עלותם כמה עשרות אלפי שקלים. הקבלן אומר לנו שבגלל שאנחנו קונה משנה אנחנו לא זכאים לתבוע. האם זה נכון? הקונה הראשון קיבל את הדירה לפני 4 שנים. תודה מראש על תשובך.

חיים מן, עו"ד ומגשר

יעל שלום, בתור קונים שרכשו דירה מרוכשיה הראשונים (מאלה שרכשו מהקבלן), אתם מתנהלים בשתי מערכות חוזיות נפרדות. האחת - המערכת החוזית שביניכם לבין מוכרי הדירה. מערכת יחסים זו מוסדרת בחוזה ביניכם והוא הבסיס למעמד שיש לכם כלפי הקבלן. השניה - המערכת שמול הקבלן. מערכת היחסים מול הקבלן נגזרת גם מחובות שלו עפ"י חוק (חוק המכר, אחריות לבנייה ולמוצרים שסופקו על ידו וכיוצא בזה) ומהחוזים - האם מוכר הדירה המחה (העביר) אליכם את כל הזכויות והחובות שיש לו מול הקבלן או לא. מומלץ להתייעץ עם עו"ד שיבחן באופן פרטני את תנאי ההתקשרות שלכם ועל פי זה יוכל לייעץ באופן מפורט יותר. בהצלחה חיים מן, עו"ד