ענת

אחות

אחותי בעל נכות כפולה פיזית ונפשית.אושר לה סל שיקום מטעם בריאות הנפש והם מתעלמים מנכויות פיזיות. אחותי גרה עם הורים קשישים שלא מסוגלים לשרת אותה.ביקשתי מהעוסית שתארגן לה עזרה בתפקוד היום יומי בבית שבו היא גרה והיא מכוונת את אחותי לכיוון הוסטל מה שלא ניראה לנו. כל הצוות של סל שיקום מנסה לנטרל אותי למרות שאני אפוט' שלה. האם יש לי כוח מולם? האם יכולים להוציא אותה מבית ההורים בכוח? היא בת 58

עו"ד עמיקם חרל"פ

לשאלתך כאפוטרופוס של החסויה חובה עליך למצוא לה סידור שמתאים לצרכייה ולמגבלותיה הפיזיות והנפשיות. סל השיקום מטעם בריאות הנפש אין תפקידו לדאוג לעזרה סיעודית/תפקודית בבית, אלא באפשרותו להתאים סידור המתאים לצרכים של פגוע הנפש כגון "הוסטל". הייתי ממליץ לפנות לביטוח לאומי בבקשה לשר"מ (שירותים מיוחדים) ובמידה ונכותה הפיזת ו/או הנפשית יצדיקו ניתן לקבל תשלום נוסף על קצבת הנכות הכללית (אותה אני מניח שהיא כבר מקבלת). עם קבלת התשלום בגין שר"מ (שירותים מיוחדים) ניתן להביא לנכה עזרה בתשלום שתדאג לצרכיה היומיומיים. חוק שיקום נכי נפש בקהילה הינו הטבה ולא ניתן ע"פ חוק זה להוציא את הנכה "בכוח" מביתו. יחד עם זאת במידה והשירות הסוציאלי יגיע למסקנה שעניינה של החסויה לא מטופל כהלכה עומדים בפניו כלים נוספים להוציא את הנכה "בכוח".

עמיקם חרלפ

הגורם היחיד הוא השירות הסוציאלי ובמידה ואין פתרון יש לדעתי לפנו לפרקליט המתמחה בדיני משפחה

ענת

מי הגורם שיכול לתת לי עיצה איזה סידור מתאים לה?

ענת

ברווחה מנפנפים אותה לבריאות הנפש ואומרים שרק הם יטפלו בה .למי פונים על מנת שגורמי הרווחה בכל זאת יטפלו?