טל

האם דרישת קרן פנסיה לגיטימית

על פי התקנון נכה סיעודי זכאי לפנסיית נכות מוגדלת. חרף שיש בידי קרן פנסיה (המטפלת בבקשה לקצבת נכות מוגדלת עקב נכות סיעודית) דוח של הביטוח הלאומי המתייחס לפעולות היום יום-הודיעה הקרן כי ההכרה של הקרן בנכות הסיעודית נעשת דווקא על יסוד מכתב רופא מטפל המתייחס לפעולות היום יום. האם בנסיבות הנ"ל בהן כאמור יש בידי הקרן פרוטוקול ביטוח לאומי המתייחס לפעולות היום יום, דרישת הקרן להמצאת מכתב רופא מטפל בנושא הסיעודי היא דרישה לגיטימית? האם הקרן רשאית להתנות התקיימות דיון בבקשה להכיר בנכות סיעודית בהמצאת מכתב רופא מטפל המתייחס לפעולות היום יום.? תודה רבה

עו"ד עמיקם חרל"פ

מעיון בקרן פנסיה של חב' ביטוח גדולה, עולה ש"נכה סיעודי" צריך סיוע ב- 5 מתוך 6 ADL (פעולות שגרתיות בבית כגון: רחצה, לבוש, לקום בכוחות עצמו, אכילה,שליטה על הסוגרים וניידות באופן עצמאי). הקריטריונים בביטוח לאומי עשויים לזכות בקצבת סיעוד אם הנכה צריך סיוע בעזרה רבה ב- 2 מתוך 6 ה- ADL . כמו כן, הבדיקה של ביטוח לאומי לעיתים נעשית על ידי אחות או עו"ס שיקומי ולכן אינה מהווה בדיקת רופא. הדרישה לבדיקת רופא היא דרישה לגיטימית ובייחוד נוכח השוני בין הקריטריונים של נכה ע"פ קרן הפנסיה ונכה ע"פ בדיקת ביטוח לאומי ואופן הבדיקה. יחד עם האמור יש טעם בדבריך אם הנכה נבדק על ידי רופא מטעם ביטוח לאומי שחתום על המסמך ובבדיקה וקבע קביעות רפואיות לעניין ה- ADL.